Snoeien doe je met verstand en visie

Goed snoeien is meer dan alleen wat takken inkorten.

Bij het snoeien van een boom moeten altijd de specifieke eigenschappen, de gezondheid van een boom en het tijdstip van het snoeien bekeken worden. Bij het niet respecteren van juiste snoeiregels richt men  vaak onherstelbare schade aan en creëert men een ongezonde of onveilige boom.

- "Een echte professional onderscheidt zich door op lange termijn te denken."

Wij komen vaak "probleembomen" tegen die verzorging nodig hebben na achterstallig of slecht snoeien in het verleden. Ook komen we tijdens het klimmen in de kruin van een boom veel te weten over de gezondheid van de boom. Als echte professionals met passie voor het vak en respect voor de klant, nemen wij altijd na het snoeien ruim de tijd om uit te leggen hoe het er met uw boom aan toe gaat.Waarom snoeien nodig kan zijn.

Als we naar bomen in een bosrijke omgeving kijken kunnen we besluiten dat bomen het best goed doen zonder onze hulp. Wanneer we bomen echter bekijken wanneer deze in een stad of bebouwde omgeving verder moeten is snoeien vaak noodzakelijk.


Enkele redenen om professioneel snoeien te overwegen:

- meer licht in de tuin
- snoeien van gevaarlijke takken met kans op uitscheuren
- weghalen van dode , zieke en risicovolle takken
- schade aan de boom door weersomstandigheden oplossen
- innemen van de kruin voor de omgeving
( een te grote boom voor een te kleine standplaats)
- vormsnoei, de boom terug in een mooie vorm krijgen
- bemiddelen bij burenruzies over overhangende takken
- knotten of kandelaberen van bomen
- snoeien van fruitbomen of leibomen

Wij snoeien een boom altijd in functie van het gewenste eindresultaat en respecteren hierbij altijd het behoud en het toekomstbeeld van de boom.Het snoeiafval van de boom kan voordelig en ecologisch verwerkt worden tot een humuslaag die rijk is aan voedingsstoffen. Deze kan als voedingslaag rond de boom of tussen uw planten als bodembedekker tegen onkruid verwerkt worden.

ALTO VERDE
Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@alto-verde@hotmail.com
VRAAG EEN OFFERTE A

VRAAG EEN OFFERTE AAN